Baggensgatan 9
111 31 STOCKHOLM
T-bana: Gamla Stan
Måndag – torsdag 8:30 – 16:30
Fredag 8:30 – 16:00

Försvarsadvokat Stockholm

Stockholms Advokatbyrå > Försvarsadvokat

Försvarsadvokat Stockholm

Om du blir misstänkt för ett brott som kan ge fängelse har du oftast rätt till en offentlig försvarare. Om det är ett allvarligt brott eller om du är anhållen kommer polisen att se till att du får en försvarare redan under polisutredningen, men du kan också själv, när som helst under utredningen, säga till att du vill ha en offentlig försvarare.


VÄLJ SJÄLV DIN FÖRSVARSADVOKAT

Om du vill ha en särskild advokat som försvarare måste du meddela det till polisen eller till tingsrätten så snart som möjligt. Om du inte väljer själv kommer domstolen att förordna en advokat från en lista över alla som vill ha försvararuppdrag. På den listan finns tyvärr ett stort antal advokater som inte är specialiserade på brottmål och som bara har en begränsad erfarenhet av uppdrag som offentlig försvarare.

 

BEGÄR ADVOKAT TIDIGT

Vår erfarenhet är att det är bättre ju tidigare en försvarare är med i utredningen, och särskilt viktigt är att din försvarare är med vid polisförhör. Om du blir kallad till polisförhör kan du alltid ringa oss, så ser vi till att tingsrätten i god tid innan förhöret får in en begäran om en offentlig försvarare för dig. Om det behövs flyttar vi tiden för förhöret till dess beslutet om försvarare är klart.
Alla advokater på Stockholms Advokatbyrå har stor erfarenhet av brottmål, allt från trafikbrott till grova våldsbrott och stora mål om ekonomisk brottslighet. Vi är i domstol eller på polisförhör i stort sett dagligen, så vi känner väl till hur polisen och domstolen arbetar. Som din försvarare kommer vi att se till att allt som är viktigt för dig, såsom dina argument och din bevisning, kommer fram tidigt under polisutredningen. Vid rättegången lägger vi fram din bevisning samtidigt som vi kritiskt granskar åklagarens bevisning. Med en försvarare från Stockholms Advokatbyrå har du en advokat på din sida som vet vad som krävs för framgång i domstolen och som aldrig kommer till en rättegång oförberedd.