Baggensgatan 9
111 31 STOCKHOLM
T-bana: Gamla Stan
Måndag – torsdag 8:30 – 16:30
Fredag 8:30 – 16:00

Bouppteckning

Innehåll

Advokat bouppteckning

Bouppteckning - Vad är det?

Bouppteckning är en rättslig åtgärd där man utvärderar en persons tillgångar och skulder vid tidpunkten för deras död. Syftet med en bouppteckning är att fastställa hur egendomen ska fördelas mellan arvingarna och eventuella skulder som ska betalas. Vid en bouppteckning ska alla tillgångar och skulder dokumenteras, detta inkluderar fastigheter, bankkonton, aktier, bilar och annan personlig egendom.

Bouppteckning - Hur går det till?

Ett dödsbo måste genomföra en bouppteckning inom tre månader efter dödsfallet. Om man inte genomför en bouppteckning inom denna tidsram så kan det leda till förseningar och problem med arvsskifte. Det kan också leda till onödiga kostnader och i vissa fall även rättsliga följder. Bouppteckningen kan genomföras antingen av en privatperson eller med hjälp av en advokat. 

 

Här kan vi på Stockholms Advokatbyrå hjälpa till!

Vad kostar en bouppteckning?

Kostnaden för en bouppteckning varierar beroende på flera faktorer, till exempel dödsboets storlek och komplexitet. Enklare bouppteckningar kan genomföras för en mindre avgift, medan mer komplicerade bouppteckningar kan vara mer kostsamma. Kontakta oss gärna så berättar vi mer.

Hur lång tid tar en bouppteckning?

Tiden som krävs för att slutföra en bouppteckning kan variera från några veckor till flera månader. Tidsspannet beror på flera faktorer, inklusive dödsboets storlek, antalet arvingar, tillgångar och skulder. Genom att anlita oss på Stockholms Advokatbyrå kan vi hjälpa till att påskynda processen och se till att allt görs korrekt och effektivt.

Beställa bouppteckning

Det är enkelt att beställa en bouppteckning hos oss. Vi har lång erfarenhet av att genomföra bouppteckningar och kan hjälpa dig genom hela processen. Vi ser till att allt går så snabbt och smidigt som möjligt och till ett konkurrenskraftigt pris. Vi hjälper dig gärna med din bouppteckning och ser till att allt görs korrekt och effektivt.

Kontakta oss idag för mer information om våra tjänster.